Familien Schmelling

Designer Tina Schmelling har levet hele sit liv med schmelling DESIGN. I 1957 startede bedsteforældrene virksomheden i en villa i Højbjerg ved Aarhus. I 1968 startede forældrene Ninna og Rolf Schmelling butik i Latinerkvarteret i Aarhus som specialbutik med skindbeklædning med mere personlig kontakt med den enkelte kunde og mulighed for individuelle tilpasninger og specialdesignet skindbeklædning. Det er også den vision Tina Schmelling ønsker at videreføre i dag.

I 1982 Flytter schmelling DESIGN til større lokaler i Frederiksgade i Aarhus, hvor der er bedre plads også til værkstedet. Her ligger schmelling design også i dag. I 1992 starter Tina Schmelling i firmaet og samarbejdet med forældrene fortsætter til 2007 hvor hun overtager schmelling DESIGN.

Tina Schmelling inspireres af råvarenes egenskaber samt størrelsen på de forskellige anvendte huder og skind. Muligheder og begrænsninger i skindenes natur inspirerer i designprocessen. Nyskabelser fra verdens førende garverier bidrager også til nytænkning og ideskabelse. En anden inspirationskilde er iagttagelser og rejser samt nye impulser som gengives til nye ideer og resulterer i nyt design og nye styles. En tredje inspirationskilde er dialogen med kunden i det daglige. Kundernes behov og den måde kunden ønsker at anvende en jakke på, får også plads og en tanke i designprocessen.